Ningxia Biyuan Activated Carbon Co., Ltd.

nxbyhxt@outlook.com

Ningxia Shizuishan - China activated carbon production base Factory direct supply, quality assurance

Global Tel: 08615009523529

更多 CONTACT US

nxbyhxt@outlook.com

Shizuishan Taisha Industrial Zone, Ningxia, China

Position:Home » Company News » Huóxìngtàn de xuǎn gòu yǔ jiànbié

Follow us:

Huóxìngtàn de xuǎn gòu yǔ jiànbié
Author:Biyuan Activated carbon Update time:2018-03-28

huóxìngtàn shì lìyòng yōuzhì wúyānméi, mùtàn huò gè zhǒng guǒ ké děng zuòwéi yuánliào, tōngguò wùlǐ huò huàxué fāngfǎ jīngguò tèshū gōngyì jiāgōng de, jùyǒu fādá kǒngxì jiégòu hé bǐ biǎomiànjī de yī zhǒng tàn zhìpǐn, yóuyú huóxìngtàn zhè zhǒng tèshū de kòngxì jiégòu, shǐdé tā jùyǒu jí qiáng de xīfù nénglì, yīncǐ bèi guǎngfàn yòng yú kōngqì jìnghuà, fángdú fánghù, shuǐ chǔlǐ, róngjì tuōsè děng gōngyè jí mínyòng lǐngyù. Jìnnián lái, suízhe rénmen duì huóxìngtàn de zhúbù rènshì, huóxìngtàn shìchǎng yě fēisù fāzhǎn, dàn zài fāzhǎn de tóngshí, gè zhǒng zhìliàng dīliè de huóxìngtàn chǎnpǐn yě chèn xū ér rù, yán chóng yǐngxiǎngle huóxìngtàn shìchǎng de zhèngcháng fāzhǎn, gěi xiāofèi zhě zàochéng bùliáng de hòuguǒ. Wèile ràng xiāofèi zhě nénggòu xuǎnzé dào fàngxīn de chǎnpǐn, zhèlǐ jiù rúhé xuǎnzé yōuzhì huóxìngtàn zuò yīgè jiǎnyào de shuōmíng.

Huóxìngtàn suīrán zàiwài xíng hé yòngtú fāngmiàn kěyǐ yǒu xǔduō pǐnzhǒng, dàn huóxìngtàn yǒu yīgè gòngtóng de tèxìng, nà jiùshì “xīfù xìng”. Huóxìngtàn chǎnshēng xīfù xìng de yuányīn jiùshì yīnwèi tā yǒu fādá de kǒngxì jiégòu, jiù xiàng wǒmen suǒ jiàn dào dì hǎimián yīyàng, zài tóngděng zhòngliàng de tiáojiàn xià, hǎimián bǐ qítā wùtǐ néng xīshōu gèng duō de shuǐ, yuányīn yěshì yīnwèi tā jùyǒu fādá de kǒngxì jiégòu. Dàn huóxìngtàn de zhè zhǒng kǒngxì jiégòu shì ròuyǎn wúfǎ kànjiàn de, yīnwèi tāmen zhǐyǒu 1×10-12mm—10 -5mm zhī jiān, bǐ yīgè fēnzǐ dàbùliǎo duōshǎo. Huóxìngtàn kǒngxì fādá de chéngdù shì nányǐ xiǎngxiàng de, ruò qǔ 1 kè huóxìngtàn, jiāng lǐmiàn suǒyǒu de kǒng bì dōu zhǎnkāi chéng yīgè píngmiàn, zhège miànjī jiāng dádào 1000 píngfāng mǐ (jì bǐ biǎomiànjī wèi 1000g/m2)! Yǐngxiǎng huóxìngtàn xīfù xìng de zhǔyào yīnsù jiù qǔjué yú nèibù kǒngxì jiégòu de fǎ dá chéngdù.

Zài shēngchǎn guòchéng zhōng, tígāo huóxìngtàn xīfù xìngnéng de wéiyībànfǎ jiùshì kòngzhì shēngchǎn gōngyì, shǐ dānwèi tǐjī nèi jǐn kěnéng duō de zēngjiā huóxìngtàn de kǒngxì jiégòu. Yīncǐ xīfù xìng yuè gāo de huóxìngtàn yóuyú hányǒu dàliàng de kǒngxì, shǐdé qí běnshēn de mìdù biàn dé yuè lái yuè xiǎo, zhè jiùshì wèishéme xīfù xìng yuè hǎo de huóxìngtàn shǒugǎn yuè qīng de yuányīn (qiántí shì shǐyòng tóngyī zhǒng yuánliào shēngchǎn, méiyǒu jìnguò shuǐ huò xīfùguò qítā wùzhí). Tóngshí suízhe xīfù xìng de tígāo huóxìngtàn de shēngchǎn chéngběn yě jiù yuè gāo, érqiě shì chéng jǐhé jí shù zēngzhǎng, zhè jiùshì shìchǎng shàng yǒuyòng dī xīfù huóxìngtàn màochōng gāo xīfù huóxìngtàn xiāoshòu di dòngjī.

Contact byuan active carbon plant

Wèile tǒngyī biāozhǔn, shǐ shēngchǎn kě kòngzhì huà, zài huóxìngtàn hángyè zhōng tōngchángyòng diǎn xīfù zhí huò sì lǜ huà tàn xīfù zhí (CTC) lái biāodìng huóxìngtàn de xīfù zhí, xīfù zhí yuè gāo, huóxìngtàn de xīfù nénglì jiù yuè qiáng.

Liǎojiěle yǐshàng jǐ diǎn, wǒmen jiù bù nán pànduàn chū huóxìngtàn xìngnéng de hǎo huàile. Xīfù zhí yuè gāo huóxìngtàn xìngnéng jiù yuè hǎo. Nàme zài wú jiǎncè shèbèi de qíngkuàng xià rúhé jiǎndān shìbié huóxìngtàn xīfù zhí de gāodī ne? Zhèlǐ jièshào jǐ zhǒng bǐjiào róngyì de fāngfǎ gōng cānkǎo.

1, Zhíjiē kàn chǎngjiā tígōng de zhǐbiāo. Huóxìngtàn cháng yòng xīfù zhǐbiāo zhǔyào yǒu: Diǎn xīfù zhí, sì lǜ huà tàn (CTC) xīfù zhí, yǎ jiǎ lán xīfù zhí, diǎn xīfù zhí yòng lái biǎoshì huóxìngtàn duì yètǐ wùzhí de xīfù nénglì, sì lǜ huà tàn xīfù zhí yòng lái biǎoshì huóxìngtàn duì qìtǐ wùzhí de xīfù nénglì, yǎ jiǎ lán xīfù zhí shì yòng lái biǎoshì huóxìngtàn tuōsè nénglì de. Zhè sān zhǒng zhǐbiāo yuè gāo, biǎomíng huóxìngtàn de xīfù nénglì yuè qiáng. Yīncǐ dàjiā zài gòumǎi huóxìngtàn shí kě gēnjù zìjǐ de shǐyòng qíngkuàng jiéhé chǎngjiā tígōng de zhèxiē zhǐbiāo lái xuǎn gòu shìhé zìjǐ yòngtú de huóxìngtàn.

2, Kàn tǐjī: Tóngyàng 12 bāo*50g=1 hé wèishéme yuán shēngtài huóxìngtàn yào bǐ biéjiā de tǐjī dà ne? Shàngmiàn yǐjīng jièshàoguòle, yào xiǎng tígāo huóxìngtàn de xīfù xìngnéng, zhǐyǒu jìn kěnéng duō de zài huóxìngtàn shàng zhìzào kǒngxì jiégòu, kǒngxì yuè duō, huóxìngtàn yuè sūsōng, xiāngduì mìdù yě jiù huì yuè qīng, yīncǐ hǎo de huóxìngtàn shǒugǎn shàng huì bǐjiào qīng, zài tóngděng zhòngliàng bāozhuāng de qíngkuàng xià, xìngnéng hǎo de huóxìngtàn huì bǐ lièzhì huóxìngtàn tǐjī dà xǔduō.

3, Kàn qìpào. Jiāng yī xiǎo bǎ huóxìngtàn tóurù shuǐzhōng, yóuyú shuǐ de shèntòu zuòyòng, shuǐ huì zhújiàn jìnrù huóxìngtàn de kǒngxì jiégòu zhōng, pòshǐ kǒngxì zhōng de kōngqì páichū, cóng’ér chǎnshēng yīliánchuàn de jíwéi xìxiǎo de qìpào, zài shuǐzhōng lā chū yītiáo xìxiǎo de qìpào xiàn, tóngshí huì fāchū sī sī de qìpào shēng, shífēn yǒuqù. Zhè zhǒng xiànxiàng fāshēng dé yuè jùliè, chíxù shíjiān yuè zhǎng, huóxìngtàn de xīfù xìng jiù yuè hǎo.

Activated carbon products

4, Kàn tuōsè nénglì. Huóxìngtàn xīfù nénglì de lìng yīgè biǎoxiàn jiùshì tuōsè nénglì, huóxìngtàn jùyǒu néng jiāng yǒusè yètǐ biàn chéng qiǎn sè huò wú sè de shénqí nénglì, zhè qíshí jiùshì yīnwèi huóxìngtàn xīfùle yǒusè yètǐ lǐ de sèsù fēnzǐ de yuányīn zàochéng de. Zhèng yīnwèi huóxìngtàn de zhè zhǒng tèxìng, bèi guǎngfàn yìngyòng yú zhì táng gōngyè lǐngyù zhōng hóngtáng biàn báitáng de shēngchǎn guòchéng zhōng. Qǔ liǎng zhī tòumíng bēizi, zài yī zhǐ bēizi lǐ fàng rù chúnjìng shuǐ, ránhòu dī rù yīdī hóng mòshuǐ (zhèlǐ kěyǐ yòng rènhé yī zhǒng biànyú guānchá dàn bù gǎibiàn shuǐ dì xìngzhì de sèsù dōu kěyǐ, lìrú lán mòshuǐ, dǎyìnjī cǎisè mòshuǐ, dàn bùnéng shǐyòng mòzhī hé tàn sù mòshuǐ), jiǎobàn jūnyún hòu jiāng yībàn yǒusè shuǐ dào rù lìng yīgè bēizi zhōng liú zuò duìbǐ yàng. Jiāng huóxìngtàn fàng rù yǒusè shuǐzhōng, shùliàng yìng dádào shuǐ de yī bàn huò gèng duō, zhèyàng xiàoguǒ huì bǐjiào míngxiǎn, jìng zhì 10—20 fēnzhōng hòu yǔ duìbǐ shuǐ yàng jìnxíng duìzhào, zài tóngděng tiáojiàn xià, tuōsè xiàoguǒ yuè qiáng shuōmíng huóxìngtàn xīfù xìng yuè hǎo.

Activated carbon purchase and identification

Activated carbon is a kind of carbon product with advanced pore structure and specific surface area processed by physical or chemical methods using high-quality anthracite coal, charcoal, or various kinds of fruit shells as raw materials. Due to this special pore structure of activated carbon, It has a strong adsorption capacity, so it is widely used in air purification, anti-virus protection, water treatment, solvent decolorization and other industrial and civilian areas. In recent years, with the gradual understanding of activated carbon, the market for activated carbon has also developed rapidly. However, at the same time as development, various kinds of poor-quality activated carbon products have also entered the market. This has seriously affected the normal development of the activated carbon market and caused Bad consequences. In order to allow consumers to choose safe products, here’s a brief explanation of how to choose high-quality activated carbon.

Although there are many varieties of activated carbon in terms of appearance and application, activated carbon has one common characteristic, namely, “adsorption.” The reason why activated carbon produces adsorptivity is because it has a well-developed pore structure. Like the sponges we see, under the same weight conditions, sponges absorb more water than other objects because it is also developed. Pore Structure.However, this pore structure of activated carbon is invisible to the naked eye because they are only between 1×10-12mm and 10 -5mm, which is not much larger than a molecule.The degree of pore development of activated carbon is unimaginable. If one gram of activated carbon is taken, all the pore walls inside will develop into a plane, and this area will reach 1000 square meters (both with a specific surface area of 1000 g/m2)! The main factor affecting the adsorptivity of activated carbon depends on the degree of development of the internal pore structure.

Huóxìngtàn de xuǎn gòu yǔ jiànbié

In the production process, the only way to improve the adsorption performance of activated carbon is to control the production process so that the pore structure of the activated carbon is increased as much as possible within a unit volume. Therefore, the higher adsorption of activated carbon contains a large number of pores, so that its own density becomes smaller and smaller, which is why the better adsorption of activated carbon, the lighter the reason (provided that the use of the same raw material production, no dip Pass water or adsorb other substances). At the same time, with the increase of adsorption, the production cost of activated carbon is also higher, and it is a geometric progression. This is the motivation for the sale of low-adsorption activated carbon as a high-absorbent activated carbon in the market.

In order to unify the standards and make production controllable, in the activated carbon industry, the adsorption value of activated carbon is usually calibrated using the iodine adsorption value or the carbon tetrachloride adsorption value (CTC). The higher the adsorption value, the stronger the adsorption capacity of activated carbon.

Understand the above points, we can easily judge the performance of activated carbon is good or bad. The higher the adsorption value, the better the performance of the activated carbon. So how can we easily identify the level of activated carbon adsorption without detection equipment? Here are some of the easier methods for reference.

1, look directly at the indicators provided by the manufacturer. Activated carbon commonly used adsorption indicators are: iodine adsorption value, carbon tetrachloride (CTC) adsorption value, methylene blue adsorption value, iodine adsorption value is used to indicate the adsorption capacity of activated carbon for liquid substances, carbon tetrachloride adsorption value is used to indicate The adsorption capacity of activated carbon for gaseous substances, methylene blue adsorption value is used to indicate the decolorization ability of activated carbon. The higher these three indicators, the stronger the adsorption capacity of activated carbon. Therefore, when purchasing activated carbon, you can choose the activated carbon that suits your application based on your own usage and these indicators provided by the manufacturer.

2, see the volume: the same 12 packets of * 50g = 1 box why the original ecological activated carbon than the other family’s volume it? As mentioned above, in order to improve the adsorption performance of activated carbon, only as many pore structures as possible are formed on activated carbon. The more voids, the looser the activated carbon, the lighter the relative density, and the better the feel of activated carbon will be compared.Light, in the case of the same weight packaging, the activated carbon with good performance will be much larger than the inferior activated carbon.

3, see bubbles. A small amount of activated carbon is thrown into the water. Due to the permeation of water, the water will gradually dip into the pore structure of the activated carbon, forcing the air in the pores to expel, which will produce a series of extremely small bubbles, drawing a tiny bubble line in the water. At the same time, it will make a sound of bubbles, which is very interesting. The more intense this phenomenon occurs, the longer the duration, and the better the adsorption of activated carbon.

4, see bleaching ability. Another manifestation of the adsorption capacity of activated carbon is its ability to decolorize. Activated carbon has the magical ability to turn colored liquids into light or colorless, which is due to the fact that activated carbon adsorbs pigment molecules in colored liquids. Because of this characteristic of activated carbon, it is widely used in the production of brown sugar and white sugar in the sugar industry. Take two transparent cups, place pure water in one cup, and then drop a drop of red ink (any kind of pigment can be used here to facilitate observation without changing the nature of water, such as blue ink, printer color ink, etc.) However, ink and carbon ink cannot be used. After mixing, pour half of the colored water into another cup for comparison. Put the activated carbon into colored water, the quantity should reach half or more of the water, so the effect will be more obvious. After standing for 10-20 minutes, it will be compared with the comparative water sample. Under the same conditions, the stronger the decolorization effect, the better the activated carbon adsorption. The better.

Huóxìngtàn de xuǎn gòu yǔ jiànbié:http://www.filtermaterial1.com/company-news/974.html

Leave me a message:

You can contact us at any time, give you reply within 24 hours.
  • Submit